Fransk rabarberkaka

Ett härligt och enkelt fransk rabarberkaka recept.

Ingredienser:
3/4 kg (6 medelstora) rabarber
1 dl mandel eller hasselnötter
100 g smör eller margarin, rumsvarmt
1 1/4 dl socker
2 ägg

Gör så här
1. Hacka mandeln.
2. Rör smör och socker smidigt och poröst.
3. Skilj gulor och vitor.
4. Blanda smör, socker, mandel och gulor till en smet.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd försiktigt ner smeten i äggviteskummet.
6. Smörj en ugnssäker form (ca 25 cm i diameter).
7. Riv rabarberna grovt och med skalet kvar, direkt ner i formen.
8. Klicka över smeten och bred ut den så den täcker äppelraspet.
9. Sätt in fatet i 225 grader i mitten av ugnen och grädda kakan i 25 minuter.
10. Serveras med ljummen glass eller vaniljsås

Tips:
Istället för rabarber kan man ta päron eller hälften rabarber och hälften päron.

No votes yet.
Please wait...

3 thoughts on “Fransk rabarberkaka”

  1. jamen hur mycket av varje, antal ägg tex?

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Hittade måtten på sidan h*n tog kakan på:

    3/4 kg (6 medelstora) rabarber
    1 dl mandel eller hasselnötter
    100 g smör eller margarin, rumsvarmt
    1 1/4 dl socker
    2 ägg

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *