Jennies rabarberpaj

10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

No votes yet.
Please wait...

One thought on “Jennies rabarberpaj”

  1. Jag provade pajen men jag tyckte mängden rabarber värkade lite väl mycket för den lilla mängd deg så ja gjorde degen ggr 2 och använde 6 gröna rabarber som jag “marinerade” i socker, kanel och malen ingefära. Det blev ju supergott! serverade med hemkokt vaniljsås. Mums!

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *