Knäckig rabarberpaj

En jättegod Rabarberpaj, men inget för den som bantar… Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär rabarberna i rabarberskivor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över rabarberna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Tid: 1 timme

Muffins 6 portioner
Du behöver:

Pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Fyllning:
4 rabarber
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Originally posted 2009-09-17 18:36:26. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

En reaktion på ”Knäckig rabarberpaj”

  1. WOW!
    Supersmarrig. Gjorde denna första gången till en ”dagisfest” hemma; älskad av alla, små som stora!

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *