Rabarberpaj med havregryn

Rabarberpaj med havregryn

Knäckig rabarberpaj med havregryn!

Rabarberpaj med havregryn
Rabarberpaj med havregryn – Källa: Arla.se

Knäckig rabarberpaj med havregryn…mumma. Alla älskar knäckig rabarberpaj med havregryn men det är inte så enkelt att få rabarberpajen att bli både god och knäckig såsom de flesta vill ha den. Nu har vi på rabarberpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig paj med rabarber och havregryn. Om du vill försöka dig på att tillaga rabarberpajen så går det väldigt snabbt och då receptet är enkelt att följa och tillaga en knäckig rabarberpaj med havregryn. Passa på och laga en god knäckig rabarberpaj med havregryn. Receptet tar endast 25 minuter att tillaga en härlig knäckig rabarberpaj med havregryn!

Ingredienser till en knäckig rabarberpaj

Det som behövs för att tillaga en knäckig rabarberpaj är följande ingredienser:

  • 4-5 rabarber stjälkar
  • 150 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde
  • 1/2 dl sirap
  • 1/2 tsk bakpulver

Hur man tillagar en knäckig rabarberpaj

Om du vill få till en perfekt och knäckig rabarberpaj med havregryn så har du kommit rätt. Så här enkelt tillagar du en knäckig rabarberpaj med havregryn!

Gör så här när du tillagar din rabarberpaj:

  1. Sätt ugnen på 175 °C.
  2. Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form. Tänk på att ju större rabarberstjälkarna är desto kladdigare blir rabarberpajen.
  3. Smält smöret i en kastrull.
  4. Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
  5. Häll smeten över rabarberskivorna.
  6. Grädda rabarberpajen ugnen  i ca 25 minuter.

Hur man serverar en knäckig rabarberpaj

Vad man serverar till knäckig rabarberpaj med havregryn är en smaksak. Dock så anser vi nog att ljummen vaniljglass är det som fulländar pajen och ifall du serverar din knäckiga rabarberpaj med havregryn med vaniljglass så kommer ingen att bli besviken då de flesta älskar vaniljglass. Se även tipsen som lämnas i kommentarerna.

Tips till knäckig rabarberpaj!

1. Du kan byta ut rabarbern mot äpplen och göra en härlig och knäckig äppelpaj med havregryn.
2. Du kan även byta ut rabarbern mot t.e.x hallon  eller blåbär.

Originally posted 2013-06-06 12:10:26. Republished by Blog Post Promoter

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

11 reaktioner på ”Rabarberpaj med havregryn”

  1. Mmm

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Smakrik och väldigt god, men blev något kladdig… Ska den bli det??

    No votes yet.
    Please wait...
    1. Tror att det beror på mängden rabarber – om det är stora rabarber så blir det lite för mycket kanske!

      No votes yet.
      Please wait...
  3. Men… Hur kan den ta 20 minuter att tillaga när den ska vara 25 min i ugnen???

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Supergod. Jag hoppade över grädden och hackade
    Hasselnötter över. En höjdare

    Rating: 5.00/5. From 1 vote.
    Please wait...
  5. Fantastiskt god rabarberpaj, just loving it. Att den är knäckig och kladdig. Mums. En klar favorit.

    No votes yet.
    Please wait...
  6. Alltså den var okej, men jag gör inte om den. VÄLDIGT mycket socker i, speciellt med sirap. Jag skulle minska mängden på både sirapen och/eller sockret.
    Äskar du sött och socker passar denna för dig.
    Lagom är bäst enligt min smak och det här vart det alldeles för mycket.
    Den vart kletig men det gör inget, fin krispig yta på toppen.

    No votes yet.
    Please wait...
  7. Urkiburkidurkfanäckel

    No votes yet.
    Please wait...
  8. Urkiburkidurkfanäckelsketaöckligtfanungeurkiburkfan

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *