Tag Archives: havregryn

Rabarberpaj med havregryn

Knäckig rabarberpaj med havregryn!

Rabarberpaj med havregryn
Rabarberpaj med havregryn – Källa: Arla.se

Knäckig rabarberpaj med havregryn…mumma. Alla älskar knäckig rabarberpaj med havregryn men det är inte så enkelt att få rabarberpajen att bli både god och knäckig såsom de flesta vill ha den. Nu har vi på rabarberpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig paj med rabarber och havregryn. Om du vill försöka dig på att tillaga rabarberpajen så går det väldigt snabbt och då receptet är enkelt att följa och tillaga en knäckig rabarberpaj med havregryn. Passa på och laga en god knäckig rabarberpaj med havregryn. Receptet tar endast 25 minuter att tillaga en härlig knäckig rabarberpaj med havregryn! Continue reading Rabarberpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (598 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -6 (from 86 votes)

Bästa rabarberpajen

Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat! Continue reading Bästa rabarberpajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (368 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 27 votes)

Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal! Continue reading Rabarbarpaj med maräng

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar. Continue reading Knäckig rabarberpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (44 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 11 votes)

Min egen rabarberkaka

Min egen rabarberkaka

Ingredienser
6-8 rabarber
kanel
150 gram smör
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Gör så här
1. Skala och skiva rabarberna i 1 centimeters skivor.
2. Lägg rabarberskivorna i en eldfast ugnsform och strö kanel över rabarberskivorna.
3. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna.
4. Bre pajsmeten över rabarberskivorna.
5. Lägg pajen i ugnen, 200° ca. 25 min.

Serveras med vaniljsås eller vanlijglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.8/10 (9 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +6 (from 6 votes)

Rabarberpaj light

Härlig och smarrig tysk rabarberpaj – Rabarberpaj  light – baserad på traditionella Appfelpaj light receptet – ett enkelt recept på tysk rabarberpaj? Vågar du prova? Continue reading Rabarberpaj light

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)

Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.0/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)