Tag Archives: sirap

Rabarberpaj med havregryn

Knäckig rabarberpaj med havregryn!

Rabarberpaj med havregryn
Rabarberpaj med havregryn – Källa: Arla.se

Knäckig rabarberpaj med havregryn…mumma. Alla älskar knäckig rabarberpaj med havregryn men det är inte så enkelt att få rabarberpajen att bli både god och knäckig såsom de flesta vill ha den. Nu har vi på rabarberpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig paj med rabarber och havregryn. Om du vill försöka dig på att tillaga rabarberpajen så går det väldigt snabbt och då receptet är enkelt att följa och tillaga en knäckig rabarberpaj med havregryn. Passa på och laga en god knäckig rabarberpaj med havregryn. Receptet tar endast 25 minuter att tillaga en härlig knäckig rabarberpaj med havregryn! Continue reading Rabarberpaj med havregryn

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (598 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: -6 (from 86 votes)

Jennies rabarberpaj

10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)

Annorlunda rabarberpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter.  Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen.  Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.
Continue reading Annorlunda rabarberpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)