Tag Archives: socker

Bästa rabarberpajen

Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat! Continue reading Bästa rabarberpajen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (369 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 27 votes)

Rabarbarpaj med maräng

Rabarberpaj med marängsviss är en dessert som går hem varje gång! En smarrig dessert som uppskattas av både ung som gammal! Continue reading Rabarbarpaj med maräng

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.2/10 (14 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)

Knäckig rabarberpaj

Knäckig rabarberpaj (smulpaj) – enkel rabarberpaj recept – lätt att laga en god smulpaj med rabarber. Denna rabarberpaj är en klassiker som kan ätas med både  vaniljsås eller vaniljglass.  Rabarberpajen är härligt knäckig med knaprigt smuldegtäcke och knapriga rabarberbitar. Continue reading Knäckig rabarberpaj

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (44 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 11 votes)

Rabarberpaj med mandelmassa

Rabarberpaj med mandelmassa! Enkelt recept på hur du bakar en mycket god Rabarberpaj med mandelmassa. Rabarberpajen och mandelmassa blir riktigt gott tillsammans. Pajen görs av vanlig och enkel smulpajsdeg som man blandar med mandelmassa. Continue reading Rabarberpaj med mandelmassa
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.4/10 (54 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 8 votes)

Rabarberpaj med kesella

Den godaste Rabarberpajen (smulpaj) med smuldeg. Pajdegen har en inte riktigt pajaktig konsistens, men blir bra ändå.

Ingredienser

Pajsmulor:
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smält smör

Pajdeg:
1 dl filmjölk
1 ägg

Fyllning:
1 burk (250 g) kesella
1 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
saften från en halv citron

2-3 rabarber

Tillagning
Rör ihop de torra ingredienserna med det smälta sockret till smulor. Ta undan hälften av smulorna och rör ner filen och ägget i resten. Bred ut smeten i en pajform (ca 25 cm i diameter). Blanda ihop fyllningen och bred ut det över smeten. Skala, kärna ur och skiva rabarberna och lägg dem över fyllningen. Avsluta med att strö över de återstående smulorna. Grädda i 200 i ca 30 minuter.

Serveras kall!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.5/10 (4 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +4 (from 4 votes)