Rabarberkaka rabarberpaj

Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

5 reaktioner på ”Rabarberkaka rabarberpaj”

  1. den verkar jettegud har prwcis satt inn sem i yngnen

    No votes yet.
    Please wait...
  2. till hur många personer räcker den? svara snarast tack

    No votes yet.
    Please wait...
  3. jättegod! dock skulle jag öka pajdegen något. hade färre rabarber men ändå tyckte jag det var för lite. men det är ju en smakfråga.

    No votes yet.
    Please wait...
  4. Jag har precis lagat Rabarberpajen och den var lite för mild i min smak. Mer smak (socker 🙂 ) skulle göra susen!

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *