Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter. Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen. Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.
Skala och riv rabarberna på den grova sidan på ett rivjärn. Blanda äppelrivet med smörblandningen och vänd ned de vispade äggen, inte VISPA ned äggvitorna för då försvinner de porösa. Häll blandningen i formen ovanpå mandelmassan. Pensla med äggulan.
Grädda pajen i ca 45 minuter i mitten av ugnen på 175 grader.
Servera till;
den löst vispade grädden.
Om du vill vara lite nyttigare kan du byta ut grädden mot marsansås gjord på lättmjölk.
Pajdeg;
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk sirap
3 msk vatten
FYLLNING;
100 g mandelmassa
100 g smör
1 dl strösocker
2 äggvitor
4 syrliga rabarber
äggula till pensling eller smält margarin
lättvispad grädde med 1 tsk vanilinsocker till servering
Originally posted 2009-09-17 18:17:01. Republished by Blog Post Promoter