Godaste rabarberpajen

Bästa rabarberpajen

Kanske den godaste och bästa rabarberpajen du har ätit i ditt liv trots att det är en enkel smulpaj gjord på rabarber. En enkel smulpaj recept gjord på rabarber från tidningen Vår bästa mat!

Ingredienser

(4-6 portioner)

Pajfyllning

  • 500 g rabarber
  • 1 msk potatismjöl
  • 1/2-1 dl socker
  • 1 dl mandelspån

Smuldeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1/2 dl socker
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g mandelmassa
  • 100 g smör eller margarin

Gör så här

Godaste rabarberpajenSätt ugnen på 200 grader.

  1. Skölj, ansa rabarbern och skär i 1-2 cm stora bitar.
  2. Lägg rabarberbitarna i eldfasta portionsskålar eller en ugnsform.
  3. Blanda socker och potatismjöl. Fördela över rabarbern och rör om lite.
  4. Blanda mjöl, havregryn, socker och kardemumma.
  5. Riv mandelmassan grovt.
  6. Finfördela matfett och mandelmassa i mjölblandningen till en smulig massa.
  7. Strö över smuldegen över rabarbern.
  8. Strö över mandelspån.
  9. Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.

Servering

Serveras med vaniljvisp!

Originally posted 2013-05-29 22:02:27. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

En reaktion på ”Bästa rabarberpajen”

  1. Nu jävlar ska det ätas rabarber för jag har planterat jävligt mycket och jag är redo för att få skit i magen

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *