Glutenfri rabarberpaj

Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa.

Ingredienser (10-12 portioner)

3 dl MixWell ljust basmjöl
125 gram margarin
1 kryddmått bakpulver
1 msk socker
2 msk vatten

Pajfyllning

50 gram margarin
1/2 dl socker
2 ägg
100 gram riven mandelmassa
3-4 rabarber
kanel efter behag

Gör så här:

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Det går alldeles utmärkt att göra det i en matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Tillganing fyllning
1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! det får ej koka!
3. Häll fyllningen i pajskalet.
4. Skala och rabarberskivor rabarberna. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
5. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.
6. Servera med glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *