En knäckig Rabarberpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga Rabarberpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås.
Ingredienser (10-12 portioner)
Pajfyllning
10-12 st rabarber
8 msk strösocker
4 msk kardemumma
Paj täcke (pajdeg)
200 gram smör
200 gram socker
200 gram vetemjöl
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala rabarberna och skär dem i mindre rabarberskivor.
3. Ta en skål och blanda ihop kardemumman och den mindre mängden sockret.
4. Vänd rabarberskivorna i kardemummablandningen.
5. Bred ut rabarberskivorna i en smord pajform.
6. Blanda ihop ingredienserna till pajtäcket till en fast deg.
7. Tryck ut degen över rabarberna.
8. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 15-20 minuter tills pajtäcket fått en gyllenbrun färg.
Tips!
1. Gillar du inte kardemumma så kan du byta ut det mot tex kanel eller någon annan krydda.
2. Prova även med lite vanilj socker i täcket!
Originally posted 2010-12-26 09:54:21. Republished by Blog Post Promoter