Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 18:34:47. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

2 reaktioner på ”Rabarberpaj med havregryn”

  1. Denna paj är busenkel att göra (tom jag klarar det) och smakar kalasbra med Bollnäsfil som sås.
    Filen ger en lite sur smak. Vaniljsås gör det alltför sött.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. mm god men för min smak skulle jag nog ha föredragit om jag tagit och ökat på andelen deg. så tips för deg mumsare, Dubbla degen och blanda mellan rabarberna också.

    No votes yet.
    Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *