Rabarberpaj med smuldeg

Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.

( 4 portioner)

Ingredienser

500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås

Pajdeg

1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär rabarbern i skivor.
  • Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
  • Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
  • Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
  • Fördela degen över rabarbern.
  • Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.

Serveringsförslag

Servera med lättvispad vaniljsås.

Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *