Rabarberpaj med smuldeg är en lättlagad rabarberpaj med smak av både havre och kanel – en härligt krispig rabarberpaj.
( 4 portioner)
Ingredienser
500 g rabarber
1⁄2 msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
2 1⁄2 dl Kelda® vaniljsås
Pajdeg
1 1⁄2 dl havregryn
1 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 dl strösocker
125 g Svenskt Smör från Arla
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Skär rabarbern i skivor.
- Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form.
- Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke.
- Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg.
- Fördela degen över rabarbern.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
Serveringsförslag
Servera med lättvispad vaniljsås.
Originally posted 2013-05-25 23:26:01. Republished by Blog Post Promoter