Upp och nervänd rabarberkaka

Tina smördegsplattan. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och skiva rabarberna. Smält smör i liten stekpanna (alt. använd en metallring), på medellåg värme. Strö socker och kanel i pannan. Lägg i tre lager rabarber med aprikossylt över. Steg på svag värme i 5 minuter.

Skär ut en smördegsplatta i samma storlek som stekpannan eller metallringen. Lägg den som ett lock över rabarberna. Sätt in pannan i ugnen 20 minuter.
Ta ut pannan och vänd rabarberkakan upp och ner på en tallrik. Serveras ljummen.

Ingredienser:
Rabarber
Aprikossylt
Smördeg
Socker
Kanel (mald)
Smör

Originally posted 2009-09-17 01:40:25. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *