Knäckig rabarberpaj

Ett härligt recept och enkelt recept för att göra en knäckig Rabarberpaj som tar ca 20 minuter att tillaga.

Ingredienser (12 portioner)

  • 12 medelstora höstrabarber (vanliga rabarber går bra)
  • 4 dl vetemjöl (tips hälften av vetemjölet kan byttas ut mot havregryn)
  • 4 dl socker
  • 200 g smör
  • Beredning

    1. Sätt ugnen på 225°C.
    2. Skölj rabarberna, ta ur kärnhusen. Skär rabarberna i grova rabarberskivor, skalet får gärna vara kvar. Lägg dem i en ugnssäker form.
    3. Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna.
    4. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
    6. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!

    Servera pajen ljummen med vaniljglass.

    Tips!
    Gör den lite nyttigare genom att:
    – byta ut hälften av mjölet mot havregryn. Den blir även mycket knäckigare. Mums!
    – använda mindre smör

    Originally posted 2010-12-25 13:23:16. Republished by Blog Post Promoter

    No votes yet.
    Please wait...

    En reaktion på ”Knäckig rabarberpaj”

    1. Originalet är ett vkoyrt av ganska dålig kvalitet.Det är handkolorerat med någon slags färgat rutmönster och tål nog inte en uppförstoring.Jag mailar det i större upplösning så kan du se själv.HälsningarRagnar Larsson

      No votes yet.
      Please wait...

    Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras.