Blanda ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret och de grovrivna rabarberna – skalade eller ej – det avgör du (Jag valde att grovriva två rabarber och hacka det tredje i små kuber.). Häll smeten i en smord form (20×30 cm), alt en form med bakplåtspapper.Hacka mandlarna och strö på hacket.Grädda i 200 grader i 20 minuter
Ingredienser:
1 ½ – 2 dl vispgrädde
1 tsk malen kanel
ev lite strösocker
Blanda ner kanelen i grädden. Låt stå i 1 – 2 timmar. Vispa.
rabarberkaka
2 ägg
1 1 /2 dl strösocker eller 1 dl muscovadosocker (som jag valde den här gången)
3 rabarber
1 msk mjöl (japp – endast!)
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
ca 20 mandlar
Vispa äggen och sockret.
Originally posted 2009-09-17 01:58:14. Republished by Blog Post Promoter