Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Fortsätt läsa Glutenfri rabarberpaj
Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter
Glutenfri Rabarberpaj – ett enkelt recept på hur du bakar en glutenfri Rabarberpaj (glutenfritt) med mandelmassa. Fortsätt läsa Glutenfri rabarberpaj
Originally posted 2009-09-17 18:25:46. Republished by Blog Post Promoter
Sätt ugnen på 225°C. Skölj, skala och skär rabarberna i grova skivor. Lägg dem i en ugnssäker form.
Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!
Ingredienser
Portioner: 6
6 medelstora rabarber stjälkar
2 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g smör
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat
Originally posted 2009-09-17 01:37:40. Republished by Blog Post Promoter
Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:
* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin
Tillagning av recept
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.
Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter
Blanda ihop ingredienserna till pajskalet. Tryck ut i en pajform och ställ in formen i frysen i ca 20 minuter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen på 200C i ca 15 minuter. Riv mandelmassa och strö ut det i pajformen. Vispa smör och socker poröst. I en annan skål vispar man äggvitorna till ett hårt skum.
Fortsätt läsa Annorlunda rabarberpaj
Originally posted 2009-09-17 18:17:01. Republished by Blog Post Promoter
Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Fortsätt läsa Rabarberpaj med kokos
Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter
10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap
En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.
1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.
2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.
3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.
Originally posted 2009-09-17 18:29:55. Republished by Blog Post Promoter
Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär rabarberna i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Portioner: 4
Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 rabarber
1/2 dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2 1/2 dl Kelda mellangrädde
Originally posted 2009-09-17 18:13:17. Republished by Blog Post Promoter
Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.
Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.
Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera rabarberna, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!
Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker
Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel
Originally posted 2009-09-17 18:28:00. Republished by Blog Post Promoter
Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir riktigt gott! Fortsätt läsa Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet
Originally posted 2009-09-17 18:33:30. Republished by Blog Post Promoter
Blanda alla dessa ingredienser utom rabarber i en bunke. Häll i en pajform. rabarberskivorna lägger du omlott snyggt över.Strö över lite kanel och socker.Grädda i ugn i 175 grader i 45 min.
Antal:
10 port.
Ingredienser:
½ dl smält smör
1 burk gräddfil
1 kaffekopp socker
2 kaffekopp mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
3 rabarber av valfria sort
Originally posted 2009-09-17 02:18:45. Republished by Blog Post Promoter