Kategoriarkiv: Rabarberpaj

Rabarberkaka rabarberpaj

Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpajen

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Pajdeg
2 dl      vetemjöl
1 msk      sockar
75 g      smör
2 tsk      vatten
Fyllning
3 msk      vatten, rumstempererat
4 st      rabarber, stora
3 msk      socker

Gör så här:

Pajdeg:
Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet. Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig. Ta ut den ur atberedaren och kläm ihop till en fast deg. Packa in och förvara den kallt i minst en timme.

Fyllning:
Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, ca 25 cm.
Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör. Skala rabarberna, skär dem i ca 3 mm tjocka skivor och fördela dem över hela formen. Pensla med 2 msk smör och strö socker över. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:26:56. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med kokos

Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Fortsätt läsa Rabarberpaj med kokos

Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberkaka från Åmål

Skala rabarberna och skär dem i stora skivor. Låt dem koka 2 minuter i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över rabarberna och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.

Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora rabarber stjälkar
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl

Originally posted 2009-09-17 01:43:50. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med katrinplommon och valnötter

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär rabarberna i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Portioner: 4

Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 rabarber
1/2 dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

Originally posted 2009-09-17 18:13:17. Republished by Blog Post Promoter

En härlig rabarberpaj

Blanda alla dessa ingredienser utom rabarber i en bunke. Häll i en pajform. rabarberskivorna lägger du omlott snyggt över.Strö över lite kanel och socker.Grädda i ugn i 175 grader i 45 min.

Antal:
10 port.
Ingredienser:
½ dl smält smör
1 burk gräddfil
1 kaffekopp socker
2 kaffekopp mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
3 rabarber av valfria sort

Originally posted 2009-09-17 02:18:45. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 18:34:47. Republished by Blog Post Promoter

Mammas rabarberpaj

Skala rabarberna och skär dem i halvcentimeter tunna skivor. Lägg dem, 1 dl av sockret och vattnet i en kastrull och låt koka (ca 5 min) tills rabarberna blivit lite mjuka (inte för mjuka för då blir pajen mosig). Rör ihop margarinet med restena (1 dl) av sockret, tillsätt därefter ägget och sedan mjölet blandat med bakpulvret omväxlandes med mjölken. Häll sedan av vattnet från rabarberna och rör i den i smeten. Häll blandningen i en form och grädda i 200 grader i ca 45 minuter.Serveras med kall vaniljsås!

Ingredienser:
1½ liter rabarber
2 dl socker
½ dl vatten
75 g margarin
1 ägg
2 dl mjöl
1 dl mjölk
1½ tsk bakpulver

Originally posted 2009-09-17 18:20:38. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig rabarberpaj

Sätt ugnen på 225°C. Skölj, skala och skär rabarberna i grova skivor. Lägg dem i en ugnssäker form.

Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!

Ingredienser
Portioner: 6

6 medelstora rabarber stjälkar
2 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g smör

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Originally posted 2009-09-17 01:37:40. Republished by Blog Post Promoter