Kategoriarkiv: Rabarberpaj

Rabarberkaka rabarberpaj

Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

Jennies rabarberpaj

10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:29:55. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste rabarberpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg rabarberskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Fortsätt läsa Världens enklaste rabarberpaj

Originally posted 2009-09-17 02:20:37. Republished by Blog Post Promoter

Fransk rabarberpaj med vaniljglass

Riktigt smarrig fransk Rabarberpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk Rabarberpaj.

Smarrigaste franska Rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber som är både enkelt och gott.

Ingredienser

(4-6 portioner)
– 60 g osaltat mjukt smör
– 150 g mjöl
– 1 äggula
– 1 msk socker
– 1 krm salt
– 4 rabarber

Glasering

– 30 g smält smör
– ½ dl socker (ca)

Tidsåtgång

ca 30 minuter, ugn 175°

Gör så här

1. Lägg mjölet på en arbetsbänk eller i en mixer.
2. Tillsätt äggulan, socker, salt, vatten, och smöret i små bitar.
3. Knåda ihop till en slät deg, låt den vila kallt en timme.
4. Kavla ut degen 3 mm tjock eller tryck ut den i en pajform med löstagbar botten, ca 23 cm i diameter.
5. Skala och kärna ur rabarberna, dela dem på längden.
6. Skiva rabarberna i 1-2 mm tunna skivor och lägg i ett fint mönster på pajdegen.
7. Grädda i 175o ca 30 min.
8. Ta ut pajen och låt den kallna.
9. Pensla med smält smör och strö över socker, om syrliga rabarber används kan sockermängden ökas.
10. Sätt ugnen på grill och ställ in pajen tills sockret smält och fått fin färg.

Servera pajen med

Ljummen vaniljglass eller lättvispad grädde

Originally posted 2009-09-17 02:25:05. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig rabarberpaj

En jättegod Rabarberpaj, men inget för den som bantar… Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär rabarberna i rabarberskivor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över rabarberna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Tid: 1 timme

Muffins 6 portioner
Du behöver:

Pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Fyllning:
4 rabarber
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Originally posted 2009-09-17 18:36:26. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med havregryn

Nyttigt rabarberpaj recept med havregryn – enkelt och gott recept på rabarberpaj med havregryn.

Enklaste rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber och som inte vill bli kladdig själv när pajdegen ska blandas. Ett enkelt och nyttigare rabarberpaj recept där man får en riktigt god Rabarberpaj, men utan själva kladdet. Då du inte behöver använda lika mycket smör som en vanlig Rabarberpaj så blir Rabarberpajen också nyttigare.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber stjälkar
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala och skiva rabarberna.
2. Lägg rabarberna i en ugnsfast form.
3. Strö socker och kanel över rabarberna.
4. Ta fram en bunke! Blanda havregryn, mjöl och socker i bunken. Häll över rabarberskivorna i bunken.
5. Ta fram en osthyvel. Hyvla smöret till tunna skivor och täck över mjölblandningen.
6. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills du får fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 01:35:48. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med havregryn

Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn.

Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma effekt, men slipper själva kladdet. Sen är det ett plus att det går åt mindre fett också.

Ingredienser

(4 portioner)
* 4 rabarber
* 2 tsk kanel
* 2 msk socker
* 2 dl havregryn
* 1 dl mjöl
* 1 msk socker
* 100 g smör

Instruktioner

1. Skala, kärna ur och skiva rabarberna. Lägg dem i en ugnsfast form.
2. Strö över socker och kanel.
3. Blanda havregryn, mjöl och socker i en bunke och häll över rabarberskivorna.
4. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker mjölblandningen.
5. Grädda i cirka 20 minuter i 225 °C tills det har blivit fin färg och en knäckig yta på pajen.

Tidsåtgång

ca 25 minuter

Serveras med

Vaniljsås eller vaniljglass.

Originally posted 2009-09-17 18:34:47. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med mandelmassa

Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Låt vila i kylskåp ca 30 minuter. Värm ugnen till 200º. Skala eventuellt rabarberna, kärna ur och skär dem i rabarberskivor. Riv mandelmassan grovt. Blanda mandelmassa, ägg och mjölk. Häll smeten i pajformen. Tryck ner rabarberskivorna i smeten. Strö över råsockret. Fortsätt läsa Rabarberpaj med mandelmassa

Originally posted 2009-09-17 18:23:34. Republished by Blog Post Promoter

Ebbas rabarberpaj

Blanda snabbt ihop ingredienserna, helst i en matberedare. Tillsätt ev några droppar vatten ifall degen inte vill gå ihop sig. Bred ut degen med en vattensköljd stekspade över rabarberskivorna. Sätt in i ugnen i 35 minuter. Låt svalna. Servera med lättvispad grädde

Ugn: 175°
5-6 goda rabarber (skalas, kärnas ur och skärs i rabarberskivor, som läggs i en ugnsfast form)
1/2 msk kanel
1/2 msk malen kardemumma
(Kryddorna blandas väl med rabarberskivorna)

Deg:
3 dl vetemjöl
2 dl socker
200 g (!!) smör

Originally posted 2009-09-17 18:32:29. Republished by Blog Post Promoter

Apelsin och rabarberpaj

Blanda i en bunke eller matberedare vetemjöl, strösocker (3/4dl), vanillin-socker och salt. Hacka sedan smöret i små bitar och häll ner det i bunken/matberedaren. Blanda tills du får en smulig/klumpig massa. Häll kanel, det rivna apelsinskalet samt strösocker (2msk) i en plastpåse. Skaka om. Häll sedan ner rabarberskivorna i påsen och skaka om tills all ”krydda” fastnat på äppelbitarna. Häll ner rabarberskivorna i en pajform (inget behov av att smöra innan) och häll sedan över pajsmulorna. Ställ in i ugnen i minst 20 minuter. Ät och njut med glass!

Sätt ugnen på 225 grader.

Det här behöver du:
3dl vetemjöl
3/4dl + 2msk strösocker
1 stor tesked vanillin socker
1/2 tsk salt (vilket du kan låta bli om smöret är saltat)
150g smör
5 medelstora rabarber i tunna rabarberskivor
finrivet skal av 2 medelstora apelsiner
1 msk kanel

Originally posted 2009-09-17 18:18:16. Republished by Blog Post Promoter