Kategoriarkiv: Rabarberpaj

Rabarberkaka rabarberpaj

Recept på rabarberkaka, Rabarberpaj som är en smulpaj med rabarber. Enkel och god Rabarberpaj. Servera med kall vaniljsås eller glass. Ingredienser till recept involverar nedanstående mums:

* 6 rabarber
* 2 msk socker eller efter smak
* Pajdeg:
* 1 dl vetemjöl
* 1 dl grahamsmjöl eller havregryn
* 2 tsk socker
* 100 g smör eller margarin

Tillagning av recept

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnssäker form med smör eller margarin. Skölj, skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i tunna skivor eller rabarberskivor. Lägg rabarberskivorna i formen. Strö över sockret. Lägg mjöl, socker och smör (margarin) i en skål. Arbeta ihop till en grynig massa. Strö smuldegen över rabarberna. Ställ formen på mellanläge i ugnen och grädda pajen tills den fått ljusbrun färg, cirka 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:37:58. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med smuldeg

Smörj och bröa en pajform. Skala, kärna ur och rabarberskivor rabarber och lägg i formen så att det täcker botten. Kör rabarberna på högsta effekt i micron tills de blir mjuka. Blanda margarin, socker mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke och arbeta ihop till en smulig deg; antingen med fingrarna eller med elvisp. Strö kanel över rabarberna och bred ut smuldegen överst. Grädda i nedre delen av ugnen i 200° tills pajen är gyllene.
Ingredienser:
rabarber
kanel
150 g margarin
2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

Originally posted 2009-09-17 18:15:10. Republished by Blog Post Promoter

Knäckig rabarberpaj

Sätt ugnen på 225°C. Skölj, skala och skär rabarberna i grova skivor. Lägg dem i en ugnssäker form.

Blanda mjölet med sockret och strö detta över rabarberskivorna. Skiva det kalla smöret med osthyvel och täck rabarberna helt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. När rabarberna fått fin färg är pajen klar!

Ingredienser
Portioner: 6

6 medelstora rabarber stjälkar
2 dl vetemjöl
2 dl socker
100 g smör

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Lättlagat

Originally posted 2009-09-17 01:37:40. Republished by Blog Post Promoter

Jennies rabarberpaj

10 rabarber
3 msk mald kanel
1 dl socker
150 g smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ dl sirap

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås.

1. Skala rabarberna, avlägsna kärnhusen och skär dem i rabarberskivor. Blanda rabarberskivorna med kanel och hälften av sockret, lägg dem åt sidan.

2. Blanda sedan ihop pajdegen. Blanda smör, havregryn, vetemjöl, resten av sockret och bakpulver till en smidig smet.

3. Klicka ut ungefär hälften av smeten på bottnen av en ugnsfast form och fördela ut den jämnt. Lägg på rabarberrabarberskivorna och klicka sedan på resten av smeten. Häll till sist sirapen på pajen och grädda den i ugn på 175 grader tills den får en fin färg, ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:29:55. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med kokos

Recept på rabarberpaj med kokos – en smulpaj med rabarber och kokosflingor! Ett mycket enkelt och gott rabarberpaj recept. Ett rabarpaj recept gjord på smulpaj med kokos och kanel som är en mycket god smakkombination! Prova detta recept! Fortsätt läsa Rabarberpaj med kokos

Originally posted 2009-09-15 12:57:02. Republished by Blog Post Promoter

Helgas rabarberpaj

Rör rumsvarmt smör och socker pösigt. Rör ner ett rumsvarmt ägg. Rör sist ner mjölet, ta kanske fingrarna till hjälp. Tumma ut i en pajform, täck kanterna med remsor av folie. Förgrädda i 200 grader i ca 10 minuter.

Vispa 2 dl grädde till ett mjukhårt skum. Vispa 2 ägg med 1 ½ dl socker. Rör ner 2 burkar gräddfil i den vispade grädden, sen 1 tsk vaniljsocker och sist de vispade äggen. Häll ut i det förgräddade pajskalet.

Skala och kärna ur äppel av en fast och gärna syrlig sort. Halvera rabarberna, skiva dem i riktigt tunna skivor. Rada skivorna i vackert mönster ovanpå fyllningen. Strö mald kanel överst. Grädda längst ner i ugnen i 175 grader i 1 timme. Låt pajen svalna ganska mycket så den stabiliserar sig. Servera ljummen eller kall, med eller utan vaniljsås!

Pajskal:
100 gram smör eller margarin
3/4 dl socker
1 ägg
3 dl socker

Fyllning:
2 dl grädde
2 ägg
1 ½ dl socker
2 burkar gräddfil
1 tsk vaniljsocker
3 stora äppel

Originally posted 2009-09-17 18:28:00. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberkaka från Åmål

Skala rabarberna och skär dem i stora skivor. Låt dem koka 2 minuter i sockrat vatten och placera dem sedan på ett smörat, eldfast fat. Koka hastigt i en kastrull smöret, mjölet och mjölken och tillsätt mandeln och sockret. Bred smeten över rabarberna och grädda kakan i ca 225º värma tills den fått en svagt guldgul färg. Servera kakan ljum tillsammans med vispad grädda eller kaffegrädde.

Storlek:
4 port.
Ingredienser:
6 stora rabarber stjälkar
1 dl skalad och hackad sötmandel
1 dl strösocker
1 msk mjölk
3 msk smör
1 msk vetemjöl

Originally posted 2009-09-17 01:43:50. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med katrinplommon och valnötter

Sätt ugnen på 175°. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Smält smöret, rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en ugnssäker form, avlång eller rund, ca 23 cm i diameter. Kärna ur och skär rabarberna i bitar. Dela valnötter och katrinplommon. Vispa ihop ägg, socker, kanel och grädde. Häll det i formen. Lägg i frukt och nötter. Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Portioner: 4

Ingredienser:
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk strösocker
1/2 tsk bakpulver
100 g smör
2 rabarber
1/2 dl valnötter
10 kärnfria katrinplommon
2 ägg
3/4 dl strösocker
1 tsk kanel
2 1/2 dl Kelda mellangrädde

Originally posted 2009-09-17 18:13:17. Republished by Blog Post Promoter

Rabarberpaj med honung

Hacka snabbt samman mjöl, socker, salt, smör och ägg till en slät pajdeg som får vila kallt ca en timme. Kavla ut degen (mellan bakpapper) till en tunn kaka ca 24 cm. Lägg över på plåt med bakpapper och tryck upp kanterna runt om. Forma dem med mjölad tumme och gaffel. Sätt ugnen på 175°C. Dela rabarberna och ta bort kärnhuset. Tunnskaliga rabarber behöver inte skalas. Skär tunna, tunna skivor och lägg i vackert mönster över degen. Strö socker över och grädda på nedersta falsen ca 45 minuter tills degen fått fin färg. Värm honungen försiktigt och pensla över rabarberna.

Servera ljummen med iskall vispad grädde eller lite fin vaniljsås.
Ingredienser
2-3 rabarber, syrliga
ca 2 msk strösocker
ca 2 msk flytande honung

Pajdeg:

2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
salt, några korn
ca 60 g smör
1 ägg

Originally posted 2009-09-17 18:31:19. Republished by Blog Post Promoter

Världens enklaste rabarberpaj

Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, hälften av kanelen, vaniljsocker och havregryn. Lägg rabarberskivorna i en pajform, cirka 23 cm i diameter. Bred över smeten och strö resten av kanelen ovanpå. Grädda mitt i ugnen i 225 grader runt 20 minuter eller tills pajen är gyllenbrun. Servera med vaniljsås eller vaniljglass. Det blir ungefär 8 bitar. Fortsätt läsa Världens enklaste rabarberpaj

Originally posted 2009-09-17 02:20:37. Republished by Blog Post Promoter