Mammas knäckiga rabarberpaj

Portioner: 4 – 6

Ingredienser
* 6 – 8 rabarber
* 1 valfri mängd socker
* 1 valfri mängd kanel

Täcke
* 125 g smör
eller
125 g margarin
* 1.5 dl socker
* 2 dl vetemjöl
* 0.75 tsk bakpulver

Tillagning
Värm ugnen till 200 grader.

Skala och kärna ur rabarberna. Skär dem i skivor och lägg i en smord form. Strö över socker och kanel.

Gör täcket. Smält smöret. Blanda i övriga ingredienser. Smula täcket över rabarber.

Sätt in i ugnen 25 – 40 min, tills täcket fått fin färg och rabarberna är lagom mjuka.

Servera med vaniljsås.

Tillagningstid: 60 min

Originally posted 2009-09-17 02:22:04. Republished by Blog Post Promoter

No votes yet.
Please wait...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *