Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet

Enkel Rabarberpaj – recept på den enklaste Rabarberpajen. Riktigt enkel att tillaga och det blir  riktigt gott!

Ingredienser fyllning:
– 5 rabarber (fasta, syrliga)
– 1 dl socker
– 1 msk kanel

Ingredienser pajdeg:

– 1½ dl vetemjöl
– 1½ dl socker
– 100 g smör eller margarin

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel

Gör så här:

Skölj, kärna ur och dela rabarberna i bitar, ca 1×1 cm. Lägg dem i smord ugnssäkerform. Strö över socker och kanel och blanda runt.

Blanda de torra ingredienserna till pajdegen. Arbeta in matfettet till en deg. Spritsa degen till ett lock och täck rabarberna med det. Grädda i 225°C, ca 25 min tills den är gyllenbrun.

Servera med glass eller vaniljsås.

Rating: 3.2/5. From 7 votes.
Please wait...

4 thoughts on “Enkel Rabarberpaj – enklaste Rabarberpaj receptet”

  1. Detta receptet var jätte bra, men det behövs lite mer margarin / smör eftersom degen inte fastnar så bra.

    No votes yet.
    Please wait...
  2. Men…är pajdegen bara vetemjöl? Låter lite torrt tycker jag allt.

    No votes yet.
    Please wait...
  3. oh…never mind, det är bara jag som är blind. sorry

    No votes yet.
    Please wait...
  4. tycker att det är ett super recept och har gjort den ca 5ggr på 2veckor. Idag gjorde jag med lite vit choklad och kokos flingor i för att lyxa till det för lite speciella gäster 🙂

    No votes yet.
    Please wait...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *