Knäckig rabarberpaj med havregryn!
Knäckig rabarberpaj med havregryn…mumma. Alla älskar knäckig rabarberpaj med havregryn men det är inte så enkelt att få rabarberpajen att bli både god och knäckig såsom de flesta vill ha den. Nu har vi på rabarberpaj.se hittat ett enkelt och härligt recept för att göra en knäckig paj med rabarber och havregryn. Om du vill försöka dig på att tillaga rabarberpajen så går det väldigt snabbt och då receptet är enkelt att följa och tillaga en knäckig rabarberpaj med havregryn. Passa på och laga en god knäckig rabarberpaj med havregryn. Receptet tar endast 25 minuter att tillaga en härlig knäckig rabarberpaj med havregryn!
Ingredienser till en knäckig rabarberpaj
Det som behövs för att tillaga en knäckig rabarberpaj är följande ingredienser:
- 4-5 rabarber stjälkar
- 150 g smör
- 2 dl havregryn
- 2 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1/2 dl grädde,visp- eller mellangrädde
- 1/2 dl sirap
- 1/2 tsk bakpulver
Hur man tillagar en knäckig rabarberpaj
Om du vill få till en perfekt och knäckig rabarberpaj med havregryn så har du kommit rätt. Så här enkelt tillagar du en knäckig rabarberpaj med havregryn!
Gör så här när du tillagar din rabarberpaj:
- Sätt ugnen på 175 °C.
- Skölj rabarberstjälkarna och skiva de i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg rabarberskivorna i en ugnssäker form. Tänk på att ju större rabarberstjälkarna är desto kladdigare blir rabarberpajen.
- Smält smöret i en kastrull.
- Rör ned övriga ingredienser i kastrullen.
- Häll smeten över rabarberskivorna.
- Grädda rabarberpajen ugnen i ca 25 minuter.
Hur man serverar en knäckig rabarberpaj
Vad man serverar till knäckig rabarberpaj med havregryn är en smaksak. Dock så anser vi nog att ljummen vaniljglass är det som fulländar pajen och ifall du serverar din knäckiga rabarberpaj med havregryn med vaniljglass så kommer ingen att bli besviken då de flesta älskar vaniljglass. Se även tipsen som lämnas i kommentarerna.
Tips till knäckig rabarberpaj!
1. Du kan byta ut rabarbern mot äpplen och göra en härlig och knäckig äppelpaj med havregryn.
2. Du kan även byta ut rabarbern mot t.e.x hallon eller blåbär.
Originally posted 2013-06-06 12:10:26. Republished by Blog Post Promoter
Mmm
Smakrik och väldigt god, men blev något kladdig… Ska den bli det??
Tror att det beror på mängden rabarber – om det är stora rabarber så blir det lite för mycket kanske!
Men… Hur kan den ta 20 minuter att tillaga när den ska vara 25 min i ugnen???
Supergod. Jag hoppade över grädden och hackade
Hasselnötter över. En höjdare
Fantastiskt god rabarberpaj, just loving it. Att den är knäckig och kladdig. Mums. En klar favorit.
Alltså den var okej, men jag gör inte om den. VÄLDIGT mycket socker i, speciellt med sirap. Jag skulle minska mängden på både sirapen och/eller sockret.
Äskar du sött och socker passar denna för dig.
Lagom är bäst enligt min smak och det här vart det alldeles för mycket.
Den vart kletig men det gör inget, fin krispig yta på toppen.
Urkiburkidurkfanäckel
Urkiburkidurkfanäckelsketaöckligtfanungeurkiburkfan