Rabarberpaj light

Härlig och smarrig tysk rabarberpaj – Rabarberpaj  light – baserad på traditionella Appfelpaj light receptet – ett enkelt recept på tysk rabarberpaj? Vågar du prova?

Portioner: 4
Points: 3,5 points/portion
Tid: ca 30 minuter

Ingridienser:
3 rabarber
(2 msk russin)
1 msk socker
(1 tsk kanel)
2 dl havregryn
3 msk vetemjöl
2 msk flytande margarin
4 tsk farinsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skölj och skiva rabarberna i mindre skivor.
3. Lägg rabarberskivorna i en ugnsfast form, varva med (russin), socker och (kanel)
4. Blanda havregryn, vetemjöl, flytande margarin och farinsocker.
5. Klicka ut havregrynsblandningen över formen.
6. Grädda i ugn ca 20 minuter.

Serveras med t ex Ädelvisp, Danone Vaniljyoghurt eller Konsums blåvita Vaniljglass Light.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.6/10 (5 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Rabarberpaj light, 8.6 out of 10 based on 5 ratings

2 thoughts on “Rabarberpaj light”

  1. Vänta nu, är det inte någon som har blandat ihop äpplen och rabarber nu?? Receptet är i alla fall, normal sett, för en äppelpaj. Personligen är jag inte övertygad om att kombinera rabarber och russin 😉 Men, vad vet jag, det kanske var meningen???

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *