Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 msk sockar
75 g smör
2 tsk vatten
Fyllning
3 msk vatten, rumstempererat
4 st rabarber, stora
3 msk socker
Gör så här:
Pajdeg:
Rör mjöl, socker och smör i en matberedare tills smöret är jämnt fördelat i mjölet. Späd med vatten och kör vidare tills degen samlar sig. Ta ut den ur atberedaren och kläm ihop till en fast deg. Packa in och förvara den kallt i minst en timme.
Fyllning:
Kavla ut degen till en tunn, rund botten och lägg den i en pajform, ca 25 cm.
Pricka med en gaffel och pensla med 1 msk smör. Skala rabarberna, skär dem i ca 3 mm tjocka skivor och fördela dem över hela formen. Pensla med 2 msk smör och strö socker över. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Originally posted 2009-09-17 18:26:56. Republished by Blog Post Promoter