En enkelt och gott Rabarberpaj recept med mandelmassa.
Rabarberpaj med mandelmassa är supergott och recept är enkelt göra. Receptet på Rabarberpajen med mandelmassa här nedan räcker för ungefär 4-6 personer.
Ingredienser
(4-6 portioner)
- ca 500 g rabarber (4-6 rabarberstjälkar)
- 100 g vetemjöl
- 150 g socker
- 75 g florsocker
- 100 g smör
- 150 g ODENSE Mandelmassa 50/50
Garnityr – pynt
- 50 g ODENSE Mandelmassa 50/50.
Tidsåtgång: ca. 15 minuter
Gör så här
- Sätt på ugnen, 210º grader
- Skölj, ansa rabarbern och skär i mindre bitar!
- Koka rabarberbitarna 2-3 min i vatten.
- Blanda mjöl, socker och florsocker.
- Smula kallt smör i smeten.
- Riv till sist ODENSE Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten litet i sänder.
- Lägg rabarbern i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem.
- Pynta med riven marsipan.
Originally posted 2009-09-17 01:55:00. Republished by Blog Post Promoter
Halvera rabarberna och ”ta bort kärnhuset”?! Har ni nån som helst aning om vad rabarber ens är? haha
🙂