Så här går du tillväga för att baka en världsklassiker – den skånska rabarberkakan med vaniljsås! Sätt ugnen på 200 grader.
Smöra en gjutjärnsstekpanna med höga raka kanter.
Lägg ett tillklippt smörpapper i botten. Blanda ströbrödet och sockret.
Lägg ett lager i botten, bara så det täcker ordentligt.
Lägg på ett lager rabarbermos, ca 2 cm tjockt.
Mer ströbröd, sedan rabarbermos, till sist ytterligare ett tjockt lager ströbröd.
Klicka på ordentligt med smör på ytan och grädda i ca 200 grader 30-40 min.
Ytan ska bli läckert knaprig.
Låt kakan svalna, dra med en kniv runt kanten och skaka pannan.
Lägg ett fat på och vänd hastigt upp och ner.
Dra bort smörpapperet och vänd kakan igen så att den knapriga sidan kommer upp.
Pudra ev lite florsocker över kakan.
Servera med vaniljsås.
Det här behövs:
ca 5 dl osockrat rabarbermos
ca 5 dl ströbröd av kavring
3 dl strösocker
50-75 g smör
ev. florsocker
Originally posted 2009-09-17 01:50:10. Republished by Blog Post Promoter